Iată că a venit momentul să scriu despre rulourile care au făcut furori pe canalele de socializare. Rulourile pentru care am primit cele mai multe mesaje private să public cât mai repede rețeta.
Rulourile care au încântat multe papile gustative și care au fost o bucurie și pentru Alexia care le-a apreciat enorm. Cu siguranță au fost apreciate și prin prisma faptului că a ajutat la prepararea lor, dar cel mai probabil pentru că au avut un gust pe măsura așteptărilor.
Este a doua oară când fac acest gen de rulouri. Prima dată le-am făcut în urmă cu 6 ani, după o rețetă clasică cu zahăr, glazură cu zahăr etc.
Sunt delicioase și cu siguranță le voi face și de Crăciun 🙂
Ingrediente aluat:
- 2 lingurițe și un sfert de drojdie instant
- 250 ml lapte (eu am folosit o variantă vegetală de migldale fără zahăr adăugat)
- 70 g unt vegetal (pt varianta vegetală, orice alt unt pentru varianta clasică)
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță miere de albine
- 400 g făină (albă am folosit eu, nu am încercat o altă variantă fără gluten)
Pentru umplutura de curmale:
- 1 linguriță scorțișoară
- 250 g curmale hidratate
- un praf de sare
Pentru glazură:
- cremă de cocos (opțional) sau
- sirop de arțar amestecat cu scorțișoară
Eu am folosit și câteva nuci pecan ca și topping, un impact crocant nu strică niciodată.
Mod de preparare:
- Într-un vas mai mare am încălzit laptele în care am adăugat untul și am amestecat până când acesta s-a topit complet. Laptele nu trebuie să fie fierbinte, doar puțin călduț.
- După ce untul s-a topit, am turnat amestecul într-un bol și am presărat drojdia. Am lăsat-o 10 minute să se activeze.
- Am adăugat acum și o linguriță cu miere de albine, sarea, apoi am amestecat bine toată compoziția.
- Am adăugat făina, dar nu toată deodată. Am adăugat-o în 3 tranșe amestecând bine după fiecare tranșă. Când făina s-a încorporat am răsturnat aluatul pe o suprafață pe care am presărat făină și am frământat cu mâinile până am frmat o bilă frumoasă.
- Am uns un vas cu ulei și am pus aluatul la dospit pentru 1 oră. Timp în care și-a dublat volumul.
- Între timp am băgat la blender curmalele hidratate împreună cu scorțșioara. Eu am mai pus 2 linguri de apă pentru că nu era destul de cremoasă compoziția. Puteți folosi curmale proaspete și atunci nu mai este necesară hidratarea, eu am avut deshidratate și le-am ținut 30 de minute în apă caldă.
- Pe blatul de bucătărie am presărat făină, am pus aluatul frumos crescut și i-am dat forma unui dreptunghi.
- Am uns aluatul cu pasta de curmale, apoi l-am rulat și l-am feliat cu un cuțit zimțat în bucăți de aproximativ 3 cm. (Vezi mai jos foto)
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt am așezat fiecare felie lăsând 1-2 cm distanță între ele.
- Am acoperit rulourile cu un prosop pentru încă o oră apoi le-am copt în cuptorul preîncălzit la la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Am servit cu cremă de cocos, sunt delicioase și fără glazură. Pasta de curmale este delicioasă și îndeajuns de dulce încât să nu mai fie nevoie de a adăuga suplimentar.
Sunt atât de:
Simple
Pufoase
Delicioase
Dulci
Nu-i așa?
Să vezi ce bucuroși vor fi și colegii de birou dacă îi surprinzi cu așa pufoșenie de la micul dejun:)
Cu drag,
D
Buna, Daniela, arata minunat! Am pregatit si eu acum ceva timp, dar cu zahar, insa reteta ta e delicioasa! Unde ai gasit unt vegetal? Multumesc!
Hey. Da, tot cu zahar am mai facut si eu, acum insa daca l-am scos complet imi gasesc fel si fel de alternative. Eu am luat untul din mega image (Delhaize)
Cu ce faina putem inlocui faina alba?
Eu nu am incercat cu o alta faina, integrala de exemplu, as spune ca vor iesi la fel de gustoase. Vreau sa fac varianta cu faina de migdale si cocos insa acolo gramajele difera complet, este cu totul o alta reteta.