Cele mai interesante rețete au apărut din cumpărături complet neprevăzute. La 9 cumpărături din 10 mă duc cu o listă în minte și cumpăr 80% ingrediente pe care nu le aveam în plan.
De exemplu ultima oară am ieșit să cumpăr doar ficat de pui și busuioc prospăt pentru rețeta de pate, dar am ajuns la casă și cu acești morcovi colorați. I-am cumpărat special pentru a pregăti o garnitură perfectă pentru friptura de Crăciun.
Se pregătesc foarte ușor și sunt extrem de gustoși! Iar masa de Crăciun are nevoie de preparate inedite și de arome diferite față de o zi obișnuită.
Sunt o încântare pentru papilele gustative!
Hai să descoperim împreună care este metoda de preparare.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi de culori diferite
- 50 g unt nesărat LURPAK
- 6 căței de usturoi
- 2 crenguțe rozmarin (sau cimbru proaspăt)
- 2 clementine
- 1 linguriță miere de albine
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
- Morcovii i-am curățat lăsând codița pentru a avea un aspect mai plăcut.
- Usturoiul l-am zdrobit, iar firele de rozmarin le-am lăsat întregi.
- Într-o tigaie mai mare am pus untul să se topească și am adăugat usturoiul zdrobit direct în coajă. Am menținut tigaia timp de 1 minut pe foc potrivit, am adăugat sucul de la cele dou mandarine, mierea de albine, foaia de dafin și frunzele de rozmarin.
- Am adăugat și morcovii, plus un strop de sare și unul de piper.
- Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat la foc moderat pentru 15 minute (sau până când morcovii sunt moi).
- Când morcovii au fost gata, am dat capacul la o parte și am agitat tigaia bine pentru a prinde bine glazura de morcovi. Calzi să fie pentru a simți cu adevărat aroma minunată a acestora.
Dar și usturoiul ce gustos este, data viitoare voi dulba cantitatea, la noi aici se mănâncă cu mult usturoi!
Cu drag,
D
*Inspirație de la Jamie Oliver
foarte tentanta si delicioasa reteta.
Ideala pentru friptura de Craciun!
buna… doar ce am facut morcovii caramelizati adica doar ce i-am mancat si eu , sotul meu si fata mea ne-am batut pe ei.. au fos deliciosi… clar o sa-i mai facem ca si garnitura, dar in cantitate mai mare
Multumim de insipiratie.. de Craciun urmeaza si turta dulce..
Sarbatori cu bine!!
He, hee! Ce ma bucur ca au iesit asa cum trebuie 🙂
Clar trebuue cantitate mai mare data viitoare