Porridge-ul este un preparat pe care eu îl fac foarte des! Vă spuneam că nu îmi place monotonia în farfurie, mă rog, nu îmi place monotonia în general, deci implicit nici când vine vorba de mâncare! Testez permanent și așa reușesc să descopăr combinații inedite pe care poate că nu le-aș fi încercat.
Simplu de preparat, cu puțină imaginație vă puteți bucura de fiecare dată de altă explozie de arome. Indiferent dacă folosesc fulgi de ovăz sau quinoa, îmi place să folosesc topping-uri diferite, desigur multe din topping-uri sunt și în funcție de sezon.
Pornind de la această rețetă, am să vin cu 9 idei prin care puteți obține un teric de ovăz savuros și delicios!
- Joacă-te cu condimentele! Fiecare porridge trebuie tratat ca orice fel de mâncare din care îți dorești o amintire culinară. Așa că nu te feri de condimente. Scorțișoară, nucșoară sau cardamom, pot fi doar câteva dintre idei. Iubești să mănânci carrot cake, ei bine, poți adăuga 1 morcov ras în loc de alte fructe, ai presărat condimentele specifice și uite o nouă rețetă prin care poți controla pofta de dulciuri 🙂
- Și legumele pot fi parte dintr-un porridge! Dap, mai ales dacă ți-a rămas niște cartof dulce de la cină sau dovleac fiert/copt. Folosește-le cu încredere, desigur nici de această dată nu uita de condimente.
- Obișnuiești să folosești superalimente? Atunci pune și în porridge câte 1 linguriță de turmeric, pudră de cacao sau ceai verde matcha.
- Nici variantele sărate nu sunt departe de un gust irezistibil! Cu ceva pătrunjel proaspăt sau busuioc, împreună cu brânză de capră, poți descoperi o nouă variantă de gustare delicioasă și atipică.
- Zeama de lămâie este și ea folosită cu succes pentru a îmbunătăți un porridge!
- Bobițele de cacao sunt preferatele mele atunci cțnd vine vorba de porridge și mai ales dacă am nevoie de doză bună de energie! În locul lor încearcă ciocolata neagră (fără zahăr) pe care o poți adăuga când porridge-ul este fierbinte, astfel încât atunci când se va topi, va da un aspect super ciocolatos!
- Fructele de pădure, alegerea perfectă! Evident că fructele de pădure sunt de departe cea mai bună alegere atunci când vine vorba de porridge. Au indice glicemic mic, sunt super gustoase și formează o combinație minunată alături de ovăz sau quinoa!
- Nici oul nu este o surpriză dacă vorbim de porridge! Un ou poșat sau înăbușit, așezat deasupra terciului, împreună cu 1-2 felii de bacon, ohh, ce încântare, ce savoare! Un mic dejun minunat, simplu și gata în mai puțin de 10 minute!
- Păstaia de vanilie este obligatorie! Nu am porridge făcut până acum la care să nu folosesc semințe de la păstaia de vanilie sau pulbere de vanilie. Variantele dulci toate se bucură de o doză de aromă.
Care este varianta ta preferată de porridge?
Gabi
Bune idei 🙂
Eu fierb ovazul in apa, pun o banana coapta pisata, scortisoara si unt de arahide ca baza, ca toping ce fructe am prin frigider( de obicei un mar) si seminte de chia sau in proaspat macinate
danielaniculi
Ce buna este ideea ta cu banana la interior, il indulceste bine!