SOMON, CARTOFI NOI, BUSUIOC ȘI LĂMÂIE
Sau cum să gătești ceva super delicios, sățios și rapid pentru o cină târzie.
Eu am avut o perioada foarte bună în care nu am mai mâncat deloc somon. Acum îl mai cumpăr pentru că a fost singurul pește pe care îl mâncam cu poftă, singurul pe care îl consideram perfect din punct de vedere al gustului și texturii. Dacvă ar fi să mă gânesc ce pește cumpăr cel mai des, ei bine prefer să aleg un pește de captură, evident crap.
Primăvara aștept cu sufletul la gură să gătesc cartofii noi. Există rețeta aceea pe care toată lumea o iubește, de cartofi noi înăbușiți cu usturoi și mărar, însă astăzi este vorba despre o rețetă la cuptor, în care am combinat gustul minunat al acestor cartofi cu niște busuioc proaspăt, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Somonul se potrivește de minune cu cartofii așa că … o bucată frumoasă de pește s-a potrivit mai mult decât perfect în această poveste la ceas de seară.
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- 1 mână frunze de busuioc
- sare
- piper
- sucul de la jumătate de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 bucată somon (600 g)
Mod de preparare:
Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade.
Pentru început am fiert cartofii timp de 7 minute, apoi am scurs excesul de apă și i-am transferat într-un vas termorezistent.
Am stropit cartofii cu ulei de măsline, sucul de lămâie, sare și piper și am introdus vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Am scos vasul și am îngrămădit cartofii pentru a putea așeza bucata de somon condimentat doar cu sare și piper.
Am lăsat vasul în cuptor pentru încă 15-20 de minute, depinde de setările cuptorului, în general în 20 de minute ar trebui să fie gata. Un strop de vin alb este mai mult decât perfect adăugat acum peste pește.
Când a fost gata, am scos tava și am amestecat cartofii cu busuiocul proaspăt și ne-am așezat la masă.
Bineînțeles că aș fi fost foarte bucuroasă să mănânce și Alexia exact același lucru, dar nu a fost chip… data viitoare nu îi mai dau alternativă și va trebui să mănânce ce i se oferă, că dacă nici eu nu ofer bun… nu știu ce să mai zic.
Cine face astăzi somon cu cartofi noi pentru cină?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns