Uneori, bine recunosc, de cele mai multe ori îmi place să mă joc cu fel și fel de arome și să văd ce iese. Ce alimente și ce ingrediente fac casă bună împreună. Ce condimente completează cel mai bine preparatele, dar și ce modalitate de gătire pune cel mai bine preparatul în valoare.
Ultima rețetă de chiftele vegane a fost un amestec de năut și conopidă, însoțite de condimente, gătite într-un sistem în care nu am folosit ulei deloc, astfel încât am obținut încă o dată o rețetă dietetică, dar gustoasă și sănătoasă.
Burgerii vegani, insoțiți de tot felul de condimente și serviți cu sosuri precum cele din iaurt sau avocado, sunt un prilej bun pentru a descoperi și rețete fără carne și pentru a crește aportul de legume și leguminoase în dieta.
Pentru acești burgeri ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 buchete de conopidă
- 1 conservă de năut bine scurs de excesul de lichid
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță paprika afumată
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri semințe de dovleac
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 linguriță chimen
- 1 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță sare
- piper
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ou
Topping:
- guacamole
- sos tomat
- castraveti
- ridichi
- frunze de baby spanac/ rucola/ salată
- ceapă roșie
- feta
- felii de brânză vegană
Mod de preparare:
Conopida se taie în bucăți mici, usturoiul se feliază și el, iar năutul se lasă la scurs într-o sită pentru a elimina excesul de lichid.
Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline, ceapa tocată, usturoiul, condimentele, năutul, semințele de dovleac și conopida.
Se gătesc timp de 8-10 minute la foc mediu, apoi cu ajutorul unui blender vertical se pasează compoziția cât să avem o pastă ușor de modelat.
Adăugăm fulgii de drojdie inactivă, pătrunjelul tocat și oul, amestecăm compoziția cu o furculiță, apoi formăm chiftele cât podul palmei ca și dimensiune.
Pentru a găti chiftelele am ales o friteuză în care nu este nevoie de ulei și le-am gătit aproximativ 15 minute, întorcându-le la fiecare 5 minute.
Pentru cuptor recomand 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 185 de grade.
Pentru a servi burgerul eu am ales un avocado pasat pe care l-am întins pe chiflă. Am sentimentul că avocado merge oriunde l-aș integra.
Vă propun această rețetă și pentru un prânz delicios la birou. Un prânz bogat în arome care îți va inspira colegii să facă și ei alegeri sănătoase! Fii tu insuți un influencer 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns