
Scriam în acest plan alimentar de o variantă de pancakes ce am avut-o în meniu. Deși nu este nici pe departe prima rețetă de pancakes pe care fac, acestea au ieșit printre cele mai frumoase.
Pornind cumva de la rețeta de pancakes vegane- CLICK AICI pentru varianta vegană/ de post, am ajuns la varianta aceasta cu făină de ovăz și o parte de făină integrală.
În aceeași compoziție puteți adăuga proteină vegană sau orice altă proteină pentru un plus de aromă.
Această rețetă este făcută la insistențele Alexiei, cât o fi ea școală de acasă tot mai ajungem în prag de plictiseală, iar în această perioadă nu vrei să dai ignore unui care te roagă de 20 minim de ori același lucru într-un interval scurt de timp. La noi nu mai e chiar aceeași situație, nu mai e atât de mică încât să facă pe picătura chinezească, dar oîn orice caz dacă vrea pancakes trebuie neapărat să fac pancakes!
Mai mult decât atât, rețeta este atât de simplă încât am așezat un castron pe cântar, am adăugat ingredientele, ea a amestecat toată compoziția și a pasat bananele, iar eu doar am lucrat cu tigaia.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
- 2 ouă
- 400 ml lapte vegetal
- 200 g făină de ovăz
- 50 g făină integrală
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 banane
- 2 linguri cacao/ carob sau roșcove dacă aveți nevoie de o variană super child friendly
- scorțișoară
Spuneam mai sus că poți adăuga proteină (fără zahăr adăugat). Proteina în astfel de rețete aduce ceva mai mult gust și un aport de proteine, normal. Nu este o perioadă în care consumăm cine știe ce carne, motiv pentru care încerc să aduc proteina în alimentație prin alte surse (vegetale, lactate și uneori pudră vegană)
Mod de preparare:
Dacă Alexia a făcut totul vorbim de o rețetă atât de simplă încât tot ce trebuie să faci este să speli ouăle, să le spargi într-un castron, să pasezi bananele cu o furculiță și să adaugi restul ingredientelor.
Compoziția va rămâne pentru 10 minute deoparte, timp în care poți unge o tigaie antiaderentă cu ulei (eu am folosit de cocos) și să o încingi.
Pentru astfel de pancakes folosesc întotdeauna un polonic mic. Astfel le manevrez cu ușurință.
Într-o tigaie normala încap 3 bucăți. După ce se adaugă compoziție, se lasă pe foc până când apar mici bule la suprafață, abia apoi se întorc cu o spatulă.
Pentru topping puteți opta pentru:
- fructe proaspete
- dulceață fără zahăr
- brânzică cu scorțisoară
- unt de arahide și afine proaspete sau căpșuni (pentru un aport caloric mai mic)
- iaurt grecesc și un strop de miere
- iaurt și bobițe de cacao
Tu ce topping ai alege?





Alte rețete de pancakes sunt aici:
Cu drag,
D
De departe cea ma gustoasa rețetă de pancakes pe care am mâncat-o!❤️
AWW, happy me! Este o reteta super gustoasa si usor de pregatit 🙂