
Astăzi se face o lună de când am intrat în izolare.
O lună de când Alexia face școală de acasă.
O lună de când tot ce înseamnă cumpărături plasăm doar în online.
O lună de când ne spunem că va trece repede și că vom fi bine. Inevitabil avem zile și zile. Trebuie să spun că îmi este foarte dor de viața normală. De viața fără restricții. De viața cu ieșiri în parc și banalele plimbări în jurul blocului din fiecare dimineață și seară.
Îmi este dor, dar rezist cât va fi nevoie, ca să fim bine!
Astăzi am făcut o ieșire pentru câteva cumpărături din Lidl. M-am poziționat în fața magazinului de la 7:30. Am cumpărat repede ce aveam nevoie, am ajuns acasă și am dezinfectat aproape toate produsele, apoi m-am apucat de treabă.
Iau partea bună din izolare și asta înseamnă faptul că am muncit mult mai mult, am scris mult mai multe rețete. Am fost mai activă în comunitatea de pe facebook. Mult mai focusată pe canalele de socializare.
Am dedicat multe ore studiului despre video/ youtube. Încă învăț, încă îmi este foarte greu. Și pentră că este un lucru complet nou, dar și pentru că mă folsoesc doar de tehnologia pe care o am în prezent. Aplic #FăRaiDinCeAi și în acest context.
Cred că nu am mai pierdut nopți de când am început să scriu prima oară pe blog. Atât de entuziasmată sunt!
În curând voi începe să pregătesc câteva rețete altfel pentru Paști, dar până la ele vreau să vă povestesc despre un proiect pe care îl aveam în plan cam de 3 ani.
CĂLĂTORIE CULINARĂ ÎN JURUL LUMII
Nu știu în ce măsură vom călători anul acesta. Las o urmă de optimism, deși sunt convinsă că nu vom călători deloc.
Vă invit într-o călătorie culinară în jurul lumii. Bucate tradiționale adaptate stilului de viață echilibrat și #fărăzahăradăugat!
Am început cu Grecia.
Grecia este prima țară în care am călătorit. Eram proaspăt relaxata după examenul de bacalaureat și s-a ivit posibilitatea unei vacanțe în Paralia Katerini. Simțeam că plutesc de fericire când mama și-a dat acordul și mi-am făcut pașaport. Aveam sentimentul că nu poate exista bucurie mai mare în lume.
Mi-am făcut bagajul de puștoaică și după multe ore am ajuns în Grecia. Primul fel de mâncare a fost un gyros cinstit.
Cu de toate cum îi place românului să ceară! Sa fie full că sunt tinerică. Plus o bere la draft. Simțeam că e raiul pe pământ acolo. Am mâncat din toate. Inevitabil tot atunci m-am îndrăgostit de fructele de mare.
Nu mă crescuse mama cu creveți și calamari, dar mai auzisem despre ei.
Din acest motiv bucătăria grecească are un loc aparte în inima mea, pentru simplul motiv că a fost prima țară în care am călătorit.
Vă invit în această călătorie și sper să vă încânte propunerea mea.
#JurnalDeCălătorieCulinară
PLĂCINTĂ CU SPANAC ȘI FETA
Nu a fost vacanță în Grecia în care să nu dau cu nasul de plăcinta umplută cu spanac și brânză feta. Nu lipsea aproape niciodată de la micul dejun. Sunt adepta excepțiilor, dar tot cu limite de bun simț.
Foietajele fac parte din categoria de excepție cu limită. Doar două pătrățele mici îmi luam când și când.
Astăzi am făcut pentru prima dată o variantă a acestei plăcinte, dar cu lipie din graham 🙂 fără adaos de ulei sau alte grăsimi în exces.
Pentru rețetă ai nevoie de 4 ingrediente! Dacă ai un sandwich maker îți recomand să îl folosești. Eu am pregătit în tigaie pentru a arăta tuturor varianta la îndemână. Nu toată lumea deține un sandwich maker.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 g spanac congelat
- 1 legătură leurdă
- o mână baby spanac
- 2 felii brânză feta
- 2 lipii din graham
Mod de preparare:
Într-o tigaie am picurat uleiul de măsline și am adăugat spanacul congelat. Am completat cu 2 linguri de apă.
Aveam și baby spanac astfel încât am ales să pun și varianta aceasta.
Leurda am tocat-o mărunt și am adăugat-o pîn tigaie. Am amestecat bine toate ingredientele, apoi am potrivit gustul cu sare și piper.
Foarte important este ca amestecul să nu conțină multă zeamă pentru că se va scurge din lipie. Vrem o lipie crocantă 🙂
La final am adăugat brânza feta tocată în cuburi mici.
Într-o tigaie mai mare am pus o lipie, am adăugat jumătate din compoziție pe o parte din lipie, am acoperit cu cealaltă jumătate și am aplatizat cu o paletă de bucătărie. Într-un sandwich maker se vor lipi foarte bine bucățile.
Vezi video mai jos!
Sper să te încânte această variantă de plăcintă super rapidă. Fără exces de grăsimi și uleiuri.
O puteți pregăti pentru micul dejun chiar alături de o omletă. Eu am servit-o pe post de gustare.
Dacă te ajută canalul de youtube nu uita să apeși butonul de SUBSCRIBE. Pentru noi, creatorii de conșinut contează enorm susținerea voastră vizibilă!
Eu sunt Daniela, sper că ți-a plăcut rețeta de astăzi și că o vei încerca 🙂
Cu drag,
Pe data viitoare!

Lasă un răspuns