Deși am scris, în urmă cu ceva timp, despre 12 rețete inedite la airfryer, am sentimenul că tot timpul mai descopăr câte o rețetă bună de pus pe listă. Articolul cu cele 12 rețete este AICI.
Folosesc aparatul care gătește cu aer cald de mai bine de 2 ani. A devenit parte din familie, l-am trecut prin tot felul de rețete, îl iubesc și nu îmi imaginez bucătăria fără el.
De foarte puțin timp vechiul airfryer a fost înlocuit cu noul airfryer, un model tot de la Philips, doar că a venit cu ceva tehnologie mai avansată. Noul airfryer are acum senzorul inteligent cu ajutorul căruia își setează timpul și temperatura, atfel încât preparatele vor fi gătite perfect.
Prima rețetă testată în noul airfryer este una foarte colorată, o rețetă simplă, dar gustoasă, sățioasă și perfectă pentru toată familia, având la bază atât proteină cât și legume dintre cele mai colorate. Nu este chiar o rețetă tradițională de fajitas, dar elementele principale sunt aceleași.
Am folosit un mușchi de porc, adică o carne fără grăsime, pe care l-am marinat cu kefir, garam masala, sumac, sare, piper și boia.
Ingrediente:
- mușchi de porc (aproximativ 1 kg)
- 200 ml kefir
- 1/2 linguriță garam masala
- 1/4 linguriță sumac
- sare
- piper
- 1/2 linguriță boia dulce
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă
- 5 fir de sparanghel congelat
- lipie graham (fără adaos de zahăr sau alte bazaconii)
- 1 avocado
- porumb
- pătrunjel tocat
- lime
Mod de preparare:
Carnea am tăiat-o în fâșii și am marinat-o după cum am povestit mai sus. Am acoperit vasul și am lăsat la rece pe timpul nopții. Asta pentru că era planificată rețeta pentru următoarea zi (conform planului alimentar).
Am preîncălzit aparatul pentru 10 minute și am adăugat bucățile de carne. Aparatul a scanat preparatul și și-a setat timpul la 20 de minute. Un alt aspect important este că te și anunță când trebuie să întorci preparatul.
La jumătatea timpului, când am întors carnea, am adăugat și legumele tăiate în fâșii mai groase.
Sparanghelul l-am lăsat pentru ultimele 2 minute. Nu vrem să fie prea gătit, niciodată 🙂
Când totul a fost gata, am trecut la atac, dar nu înainte de a zdrobi un avocado cu furculița și a încălzi lipia.
Atât de simplu și atât de colorat. Un preparat sățios și delicios. Nu este neapărat nevoie să fie servit în lipie. Spre exemplu, Domnul B și-a pregătit o caserolă cu acest amestec și tăiței de orez. Astfel va avea un prânz extrem de sățios la birou.
Voi ce gătiți cel mai des în airfryer?
Cu drag,
D
Iar dacă tot am amintit de planificare alimentară, las aici cele mai recente articole pe acest subiect:
Lasă un răspuns