De obicei acest gen de rețetă apare când nu am altceva de mâncare pregătit, dar am o mână de ingrediente cu care pot pregăti ceva nutritiv, colorat și sățios. V-ați obișnuit deja că asta este direcția rețetelor de pe blog. Să fie ușor de pregătit, să nu necesite mult timp în bucătărie, neapărat să fie nutritive și super colorate.
Cam aici se încadrează și rețetele pe bază de tăiței de orez. Cum nu sunt mare fan paste, nici noodles nu fac foarte des. Cred că pot număra pe degetele de la o mână de câte ori fac noodles pe an, dar de fiecare dată când fac îmi promit că îi voi integra mai des în meniu.
În plus te poți folosi de orice gamă de legume.
Pentru aceasta farfurie eu am folosit morcovi, fenicul și zucchini.
Pe lângă acestea, am mai adăugat ceva somon gătit la abur, semințe de susan și o mână de microplante pe care le aveam în frigider și nu voiam să se strice. În plus, simțeam nevoia de ceva verde în acest tablou.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 zucchini
- 1 fenicul
- 1 linguriță semințe de susan
- 1 lingură ulei de măsline
- somon (opțional)
- microplante (opțional)
Mod de preparare
Mai întâi am pus tăițeii în apă clocotită și i-am lăsat deoparte.
Fiecare pachet de tăiței are instrucțiuni pe etichetă. Unii au nevoie de fierbere, în timp ce alții doar se țin în apă fierbinte pentru câteva minute.
Pentru a pregăti legumele eu folosesc cuțitul. Nu am un aparat special cu care să iasă așa, dar poate voi aveși și o să fie și mai ușor.
Morcovii în feliez apoi în tai în bastonașe subțiri, la fel procedez și cu ardeiul kapia. Pentru fenicul am folosit o mandolina cu care l-am feliat subțire.
Am încins o tigaie în care am adăugat o lingură de ulei de măsline, apoi legumele. Important este să mențineți o temperatura ridicată, având grijă să nu se lipească, de aceea vă recomand să amestecați frecvent în tigaie. După aproximativ 3-4 minute puteți adăuga tăițeii de orez scurși de excesul de lichid.
La final stropim cu sos de soia și semințe de susan. Opțional pentru cine dorește un plus de aromă, turmericul se potrivește de minune cu restul alimentelor, în plus vine la pachet cu ceva beneficii.
Opțional este peștele, la fel și microplantele, dar completează tare bine toate aromele.
O idee excelentă și pentru caserola de prânz de la birou sau pentru o cină super rapidă.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns