
Haideți să pregătim împreună un preparat îndrăgit de multă lume, celebra musaca, însă de această dată eu vă propun o variantă mult mai dietetică din dovlecei și carne de curcan, light, fără grăsimi, numai bună pentru un prânz la birou sau o cină lejeră.
Am folosit si cartof, însă cantitate mai redusă față de rețeta standard. Nu că ar fi o problemă, mai ales că este un preparat gătit la cuptor, însă dovleceul este vedeta sezonului cald și îl prefer într-o gamă variată de rețete.
Pregătesc rar preparate ce au la bază carne tocată, iar atunci când o integrez în planul alimentar, de obicei fac chifteluțe sau ciorbă de perișoare, în rest nu prea mă complic cu alte rețete. (pentru planurile alimentare, vă invit în rubrica specială de pe blog)
Această musaca a salvat în două zile prânzului Domnului B, care nu pleacă niciodată fără mâncare la pachet, așa că sper să vă încânte și pe voi, mai ales că este și o rețetă foarte simplă.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de curcan
- 2 dovlecei
- 100 g parmezan
- 1 conservă roșii cuburi
- 250 g sos de tomate
- 1 ceapă albă
- 1/2 linguriă oregano uscat
- 5 căței de usturoi
- 1 mână frunze baby spanac
- 2 cartofi
Mod de preparare:
Pentru început am tocat ceapa și usturoiul pe care le-am înăbușit cu 1 lingură ulei de măsline. Am adăugat și oregano, sare și un strop de piper, apoi am adăugat carnea.
Am amestecat pentru 2-3 minute, până când carnea a început să își schimbe culoarea.
Am adăugat conserva de roșii cuburi și pasta de tomate, am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat amestecul pe foc moderat pentru aproximtaiv 20 de minute.
Între timp am feliat dovlecelul, iar cu o mandolină am feliat foarte subțire și cartofii.
Într-un vas termorezistent, am adăugat un strat de dovlecei, i-am stropit cu ulei de măsline, am adăugat și un strat de cartofi și parmezan, apoi un strat de carne tocată + baby spanac.
Am reluat operațiunea cu dovlecei, din nou un strat de carne și am finalizat cu un strat de cartofi și încă un strat de dovlecei acoperiți de parmezan.
Am stropit cu ulei de măsline și am introdus vasul la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Atât de simplu, extrem de gustos.











Cu drag,
D
Buna,
Foarte interesanta reteta, am cumparat ingredientele si as dori sa incerc sa o fac, dar am o intrebare: cam ce dimensiuni ar trebui sa aibe tava? Multumesc!❤️
Hello! Eu am folosit o tava cam de 30 cu 25, e un vas dreptunghiular