BRIOȘE-PAPANAȘI FĂRĂ ZAHĂR
Brioșe-papanași sau cum să pregătești una dintre cele mai iubite rețete, într-o variantă fără prăjire, și să te bucuri de un desert light, delicios și care nu necesită multă bătaie de cap.
Obișnuiesc să pun pe lista de cumpărături, din când în când, sortimentul de brânză de vaci 6% grăsime, de la Lidl, care mi se pare perfect pentru un desert sănătos și nutritiv. De această dată m-am gândit la gustul papanașilor într-o altă abordare, cu mențiunea că eu nu am adăugat deloc zahăr sau îndulcitor, însă dacă nu aveți rețineri puteți adăuga 2-3 linguri sau puteți servi brioșele cu o dulceață de casă fără zahăr.
Militez cât se poate de mult pentru alegeri cât mai nutritive și preparate fără zahăr, de aceea insist că se poate modifica orice rețeta, iar gustul se educă în timp, iar o alimentație cu cât mai puțin zahăr este o alimentație cu gust, adevăratul gust al alimentelor.
Haideți să vă arăt cum am pregătit brioșele-papanași!
Ingrediente:
- 500 g brânzică de vaci ( 6% grăsime-Pilos)
- 4 linguri iaurt grecesc
- 4 linguri griș
- 4 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
- un vârf cuțit sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1-2 lingurițe vanilie (după preferințe)
- 2 linguri faină integrală
Mod de preparare:
într-un castron am amestecat brânză cu iaurtul, grișul, praful de copt și cele 4 gălbenușuri.
Am adăugat si faină integrala, apoi am amestecat bine.
Separat, într-un robot de bucătărie, am amestecat albușurile cu sarea până când compoziția a devenit una fermă.
*Dacă va doriți un preparat dulce, mixați albușurile cu zahăr la alegere (zahăr brun, brut sau îndulcitor)
Am adăugat albușurile spumă peste amestecul de brânză și am amestecat cu o spatulă, încet cât să integrez ușor albușurile.
Am umplut fiecare formă de brioșă și am introdus în cuptorul încins la 165 de grade pentru 30 de minute. Eu am folosit o formă de silicon, îmi este practică pentru genul acesta de preparat pentur că știu că nu se lipește.
Ies cam 12 bucăți, eu am pregătit 6 în forma de brioșe si restul sub forma de pancakes, tot la cuptor.
Un fel de desert nutritiv, ușor de preparat si destul de versatil, eu am servit cu iaurt grecesc, 1 linguriță de miere, fulgi de migdale și zmeură congelată, iar Domnul B și Alexia au ales varianta cu iaurt și dulceață de smochine.
Pe instagram te aștept și cu varianta video a acestei rețete.
Ce spui?
Te încantă ideea?
Adela
Suna minunat! Ca toate rețetele tale, dealtfel.
O voi încerca și revin cu detalii
danielaniculi
Aici sunt, nu vad eu la timp toate mesajele de pe blog, dar si cand le iau la rand ❤️
Maria
Foarte bune/buni au iesit. Multumim,
danielaniculi
Ce bucurie