CHIFTELE DE CARTOFI, VEGANE
Vreau să vă arăt o rețeta încercată în perioada postului, care mi-a plăcut la nebunie cum a ieșit. De la textură la combinația de arome, a ieșit o rețetă pe care sunt sigură că o voi pune în planul alimentar mai des. Este simplă, nutritivă și foarte ușor de preparat, ca să nu mai zic, cu atât mai mult o puteți pune în practică ori de câte ori vă rămâne un rest de cartof fiert sau piure de la cină.
Nu necesită prăjire, decât dacă vă doriți neapărat să aibă vreo crustă super crocantă, dar dacă ați ajuns aici înseamnă că vă plac rețetele mai echilibrate, fără prăjeli, zahăr etc.
Pentru combinația de astăzi am folosit următoarele ingrediente:
- 3 cartofi medii, fierți
- 2 morcovi medii
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță paprika afumată
- 3 caței de usturoi
- sare
- piper
- Opțional: branză vegană (50-60 grame) sau brânză normală pentru cine dorește
Mod de preparare:
- Am zdrobit cartofii, iar morcovii i-am dat pe răzătoare.
- Am adăugat condimentele și usturoiul dat prin presă. Condimentele sunt extrem de importante, vin cu toate aromele de care au nevoie aceste chiftele simple.
- Am amestecat toate ingredientele și am format biluțe exact ca la chiftelele din carne.
- Am tapetat o tavă de cuptor cu hârtie de copt, am adăugat chiftelele și le-am stropit cu ulei de măsline, apoi le-am rumenit pentru 20 de minute la 190 de grade. Pentru a le stropi cu ulei, eu folosesc un pulverizator care distribuie ca un spray uleiul de masline, și asta ajută atât la folosirea unei cantități mici de ulei, cât și la o rumenire uniformă.
Atât de simplu!
Pe instagram vă aștept și cu varianta video pentru această rețetă.
Extrem de gustoase și usșor de preparat, merg servite cu salată, mazăre sau fasole verde. Posibilitațile de integrare în meniu sunt numeroase, trebuie doar să vă lăsați imaginația libera în bucătărie 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns