Am ajuns, mai repede decât ne imaginam, în preajma sărbătorilor pascale, iar în tradiția ultimilor doi ani de planificare alimentară, în această perioadă avem dedicată propunerea de meniu festiv. Desigur, puteți să vă inspirați și din propunerile din anii trecuți. 😊 O să las la finalul articolului, link-urile de pe blog.
Tot tradiția ne spune că, de Paște intră colecția noastră preferată de produse gourment, în toate magazinele Lidl România, adică gama de produse Deluxe, care se diversifică de la un an la altul. Vă sfătuiesc să accesați catalogul online Deluxe și să descoperiți toate deliciile din magazinele Lidl sau să intrați direct în aplicația Lidl Plus și să răsfoiți catalogul direct din app. Eu o mare parte dintre produsele noi din gama Deluxe, le-am descoperit cu ajutorul aplicației. În general, atunci când sunt la cumpărături, încerc să fiu cât mai eficientă, de aceea regula numărul unu privind lista de cumpărături rămâne sfântă, iar cum prin intermediul aplicației descopăr produsele și ofertele din magazine, mă bucur de cumpărături rapide având deja planul făcut.
Spre deosebire de sărbătorile de iarnă, unde sunt mai multe zile festive, pentru masa de Paște pare că e mai puțină bătaie de cap. Însă, în același timp este o ocazie minunată de a găti preparate deosebite și rafinate de care să te bucuri împreună cu cei dragi. Pentru mine, timpul de calitate petrecut alături de cei dragi este cu adevărat un dar pe care ni-l putem oferi. Vă încurajez, și de această dată, să alocați mai mult timp familiei, bucurându-vă de preparate deosebite pentru care nu a fost nevoie de ore întregi petrecute în bucătărie.
Delicios, nutritiv și ușor, cam așa aș descrie planul alimentar de mai jos. Elemente semnificative într-o alimentație sustenabilă.
Deși, din punct de vedere culinar, Paștele este preferatul meu, cu fiecare an mă simt dornică să experimentez rețete noi, demne de o masă fetivă, altele decât cele tradiționale, cu care am crescut și mă bucur să împărtășesc cu voi aceste idei.
Planul alimentar din această lună este structurat în 4 zile de meniu de post / vegan, urmat de 2 zile cu propuneri festive, cu mențiunea că din aceste zile cu siguranță veți rămâne cu preparate numai bune de savurat la mesele de Paște.
Iată un alt motiv pentru care un meniu bine structurat nu duce către risipă alimentară. Știm prea bine că preparatele tradiționale gătite în cantități industriale, ajung de prea multe ori la gunoi.
De aceea, te invit să îți planifici cu atenție cumpărăturile și meniul de sărbători, astfel încât orice preparat alegi să gătești, acesta să fie în cantitățile decente raportante la membrii familiei/ musafiri etc. Pregătește-ți câteva caserole pentru prânzul de la birou, iar preparatele precum sarmale, drob sau cozonac, nu ezita să le congelezi.
Propunere meniu post / vegan:
ZIUA 1:
Masa 1: terci de ovăz cu mere + mango și rodie
Masa 2: pâine crocantă cu semințe și 1/2 avocado pasat
Masa 3: ciorbă de lobodă
Masa 4: mix nuci
Masa 5: cartofi la cuptor cu leurdă și salată verde cu ridichi și ceapă verde
ZIUA 2:
Masa 1: baked oatmeal cu fructe de pădure și banană
Masa 2: curmale Medjool Deluxe + migdale
Masa 3: ciorbă de lobodă
Masa 4: pâine crocantă cu zacuscă Deluxe
Masa 5: noodles cu legume stir fry (morcovi, ardei kapia, usturoi, ghimbir, conopidă)
ZIUA 3:
Masa 1: smoothie cu ovăz, avocado, fructe de pădure congelate, curmale Deluxe și cacao
Masa 2: 1 felie de pâine crocantă + pastă de anghinare Deluxe
Masa 3: zucchini înăbușiți + pastă de avocado, ustuoi verde și pătrunjel
Masa 4: humus cu leurdă și pâine crocantă
Masa 5: burrito vegan cu tofu
Ziua 4:
Masa 1: terci de ovăz cu turmeric și banană
Masa 2: humus cu leurdă și pâine crocantă
Masa 3: salată de orez cu ardei gras, ridichi, castraveți și ceapă roșie (pe toate le găsiți în )
Masa 4: 2 felii de ananas
Masa 5: guacamole + ridichi și castraveți
Propunere meniu Paște:
Ziua 1:
- Ouă umplute cu cremă de brânză, file de anșoa Deluxe și pate din ficat de pui
- Bruschete cu mozzarella și pesto de leurdă
- Ciorbă de perișoare (de curcan) dreasă cu smântână sau ciorbă de miel
- Ciuperci trase în unt, garnitură pentru friptură la cuptor
- Ficat de pui
- Cozonac sărat din făină integrală și semințe
- Platou cu crudități
- Platou cu fructe (ananas, mere și kiwi)
- Carrot cake cheesecake (fără zahăr)
Ziua 2:
- Cozonac/ pască/ carrot cake cheesecake (orice varianta numai bună pentru cafeaua de dimineață)
- Aperitiv cu zucchini înăbușiți, mozzarella di bufala Deluxe și sos de avocado, usturoi verde și pătrunjel
- Ciorbă de perișoare
- Friptură de curcan la cuptor/ friptură de miel + varză roșie murată sau salată verde
- Salată de năut + avocado, mango, măsline, castraveți, ridichi și creveți white tiger Deluxe
- Platou cu fructe
Pentru inspirație:
Să aveți Sărbători liniștite, cu bucate alese, alături de cei dragi.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns