TORTILLA DE PATATAS
De câte ori nu vi se întâmplă să rămână cartofi de la cină? În special cei pregătiți la cuptor că poate dacă aș fi zis cartofi prăjiți șansele ar fi fost mai mici.
Am dreptate?
Ce mai contează acum, cert este că eu nu estimez niciodată cantitatea corectă de cartofi, iar dacă avem musafiri, cu atât mai puțin. Fac fie prea mulți, fie prea puțini, însă astăzi luam în speță varianta 1, când faci prea mulți.
Am mai multe variante prin care reintroduc cartofii într-un nou preparat a doua zi. Varianta cartofilor la airfryer, de cele mai multe ori îi combin cu ou înăbușit pentru mic dejun sau prânz, dar se mai întâmplă să pregătesc și o salată cu ton, frunze și castraveți murați.
Astăzi vă las ideea omletei spaniole, această tortilla de patatas, care a ieșit minunată. Am postat pe instagram și varianta VIDEO în cazul în care vă este mai ușor de urmărit.
Hai să ne apucăm de treabă!
Eu am folosit aproximativ 3 cartofi wedges, ce au fost gătiți în cuptor, la care am mai adăugat:
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 5 ouă
- sare
Mod de preparare:
- Mai întai am feliat ceapa, apoi am adăugat 1 lingură de ulei de măsline în tigaie, am turnat ceapa și am lăsat-o pentru 2-3 minute la foc moderat până a devenit translucidă.
- Am scos ceapa din tigaie și am lasat-o să se răceasca.
- Cartofii i-am feliat în bucăți de aproximativ 1/2 cm.
- Într-un castron am bătut ouăle peste care am adăugat cartofii și ceapa.
- Am încins tigaia din nou, și am adăugat 1/2 lingură ulei de măsline, și am turnat amestecul, apoi am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat la foc mediu pentru aproximativ 10 minute.
- Am intors tortilla cu grijă și am lăsat-o pentru încă 3 minute în tigaie, apoi am transferat-o pe o farfurie.
- Merge servită atât caldă, cât și rece, iar cu o salată alături este și mai gustoasă.
Pentru noi a fost un mic dejun extrem de gustos, hrănitor și categoric unul foarte sățios.
Sub haștagul #CumSa veți regăsi o serie de postări dedicate evitării risipei alimentare, un proiect pe care îl desfășor alături de Lidl România.
Tu cum reintegrezi resturile de cartofi rămase de la cină?
Cu drag,
D
Elena
Și eu reciclez cartofii și mămăliga, fac „pureci”(așa îi numea bună-mea și de la ea am învățat). Las imaginația să se joace și combin cu ce am prin frigider : ouă, brânză, ardei gras și ce se mai nimerește:)
danielaniculi
Cat mai multe idei pe reciclarea alimentelor sa avem! Imi place ca tii cont de imaginatia ta :-*