RULADĂ DE DOVLECEI CU BRÂNZĂ
Nu mă puneți să aleg o singură rețetă pe bază de dovlecei pentru că nu pot. Am crescut cu dovleceii pane, ador dovleceii prăjiți pe care nu îi ratez când ajungem prin Grecia, iubesc dovleceii trași la tigaie și stropiți cu pesto de ierburi aromatice, deci da, sunt mare fan.
Era să uit de chifteluțete de dovlecei pe care le-aș putea integra zilnic în meniu și tot nu m-aș plictisi.
Vă las acum rețetele video pentru:
Waffles sărate cu dovlecei și brânză sau varianta video
Rulouri de dovlecei cu ricotta și sos de roșii
Și ceva dulce 🙂 banana bread cu zucchini
Care e alegerea ta din cele de mai sus?
Iar pentru că acum e și mai clar cât de mult îmi place să gătesc cu dovlecei, și cu siguranță am ami omis câteva rețete, vă propun să trecem la rețeta de astăzi. O minunată ruladă cu dovlecei și mozzarella în care am adăugat păstrăv norvegian afumat.
Zic să ne apucăm de treabă și să povestim, pe scurt, despre cât de ușor este să pregătești o rețetă atât de gustoasă.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 3 ouă
- 3 linguri de făină integrală
- 4 linguri de parmezan ras
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 legătură mărar tocat mărunt
- sare
- piper
- 100 g mozzarella
- 1/2 ardei gras (opțional, la mine a fost un rest uitat prin frigier și am zis să-l folosesc)
- somon sau păstrăv afumat
Mod de preparare:
Am spălat dovleceii și i-am dat prin răzătoarea mare.
Am condimentat cu sare și i-am lăsat într-o sită pentru 5-10 minute deoparte, apoi i-am stors bine astfel încât să elimin toată zeama. Am transferat dovleceii bine scurși într-un castron peste care am adăugat ouăle, făina, parmezanul și condimentele îmrepună cu mărarul tocat mărunt.
Compoziția obținută am întins-o într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și am nivelat cu o spatulă, apoi am presărat ardeiul gras tocat.
Am introdus tava în cuptorul încins la 200 de grade pentru 20 de minute, iar după primele 10 minute am adăugat și mozarella. eu am avut varianta feliată și am pus din loc în loc.
Am lăsat câteva minute să se răcească, apoi am adăugat peștele, dar puteți folosi altă umplutură cum ar fi crema de brânză spre exemplu, și apoi am rulat strâns.
La mine s-a crăpat puțin într-o parte, asta poate și pentru că nu se întâmplă prea des să fac rulade, ba chiar număr pe degetele de la o mână de câte ori am făcut de-a lungul timpului. Poate că voi sunteți mai experimentați sau aveți mai multă răbdare :-), cert este că rezultatul este un adevărat deliciu.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns