In ceea ce priveste supele crema, nu ma dau inapoi de la a incerca cele mai traznite combinatii si ingrediente, iar daca folosim o leguma banala, cu atat mai mult ma simt provocata sa ii ofer un partener aromat, cum ar fi laptele de cocos.
Pana am ajuns in punctul final, nu rezist tentatiei de a impartasi cu voi ca am mancat un sfert din cantitatea de pastarnac copt, pentru ca este pur si simplu GE-NI-AL.
Dulce si aromat, acest pastarnac cautat sub numele de albitura pe la piete, este o delicatesa in toata regula, un snack ce poate inlocui lejer alte ”rontaieli” calorice.
Ingrediente supa crema de pastarnac cu lapte de cocos:
- 700 g pastarnac
- ulei de masline
- 50 g unt
- 1 cutie X 400 ml lapte de cocos
- 2-3 linguri coriandru tocat
- 1 capatana usturoi
- 1 ardei rosu iute
- 1 ceapa
- sare
- 500 ml apa sau supa de legume ( daca aveti, eu nu am avut si nu a fost nicio tragedie )
Cantitatile sunt pentru 4 portii generoase de supa crema de pastarnac cu lapte de cocos.
Modalitate de preparare supa crema de pastarnac cu lapte de cocos:
Aromele asiatice se potrivesc perfect cu această supa. Recunosc insa ca nu am fost indeajuns de dornica de o explozie de arome, astfel ca m-am limitat in ceea ce priveste condimentarea. Sarea cred ca a fost de ajuns, insa daca doriti puteti opta pentru scortisoara sau garam masala.
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 220 de grade.
Curatam pastarnacul si tapetam cu hartie de copt o tava de cuptor.
Adaugam in tava pastarnacul taiat pe lungime, usturoiul cu tot cu coaja, ceapa taiata in 6 bucati, coriandru tocat si ardeiul iute la fel de tocat.
Presaram sare si stropim in nestire cu ulei de masline.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
Lasam legumele sa se rumeneasca frumos, avand grija sa le amestecam 1 data dupa primele 10 minute.
Au trecut 25-30 de minute?
Arata legumele asa:
PERFECT!
Deci avem legume coapte si un miros irezistibil, asa ca ne apucam sa rontaim pastarnac copt , pardon, vroiam sa spun ca plasam legumele intr-un blender, dupa ce am scos usturoiul din coaja.
In acest moment adaugam untul si pulsam cateva secunde. Cand incepe sa prinda textura unui piure, adaugam laptele de cocos si continuam sa procesam pana avem o crema omogena.
Aducem apa in punctul de fierbere si completam peste supa, apoi varsam continutul blenderului in oala si lasam sa clocoteasca la foc domol pentru 5 minute.
A mai ramas sa asezam masa si sa ne apucam de mancat.
Da, lui nu i-a placut, pe motiv ca a fost dulcica. Ei, asa sunt barbatii, mai suciti. Ai sarmale in frigider, darling. Nu , nu sunt cu quinoa, sunt cu carne tocata de porc si orez si varza murata. Bonus daca vrei e si borcanul de hrean cu sfecla tot acolo 🙂
Culmea e, ca cea de cartof dulce cu mascarpone i-a placut foarte mult, hm.
Ciudate si noi, dar si pe ei cand ii apuca… nu mai zic nimic!
Hai sa aveti armonie la masa,
Va pup,
D
Lasă un răspuns