Brăduleț, brăduț drăguț/ Ninge peste tine/Haide, hai în casa mea/Unde-i cald și bine.
Pom de Anul Nou te fac/O, ce BUCURIE /Cu beteala-am să te-mbrac/Și steluțe o mie.
Nu-i așa că se potrivesc de minune aceste frumoase versuri, cu aceast frumos brăduț din mini rulouri cu nucă, cacao și scorțișoară?
MINI RULOURI CU NUCĂ ȘI SCORȚIȘOARĂ
După ce ultima rețetă de rulouri a făcut ravagii în rândul cititorilor mei, a venit momentul să vă las aici propunerea mea pentru cei ce doresc o variantă scăzută în carbohidrați, a acestor rulouri. O variantă în care am folosit făina de cocos, alături de restul ingredientelor minunate ce au făcut ca aceste rulouri să fie super gustoase.
Este o rețetă ideală pentru cei ce țin o dietă săracă în carbohidrați, pentru cei ce au intoleranță la gluten sau pur și simplu pentru cei ce doresc o rețetă ALTFEL în locul clasicului cozonac de Crăciun.
Pentru mine un singur rulou a fost o gustare super sățioasă în miezul zilei, iar Alexia cu siguranță va fi și ea foarte încântată când îi voi pune la micul dejun un astfel de răsfăț.
Ingrediente:
- 56 g făină de cocos
- 60 g unt LURPAK (topit)
- 2 ouă
- 50 g îndulcitor natural stevia
- 60 g lapte de cocos (fără zahăr adăugat)
- 110 ml apă fierbinte (posibil să nu fie nevoei de toată cantitatea, citește cu atenție modalitatea de preparare)
- 1 lingură tărâțe de psyllium
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură cacao
- 1 linguriță bobițe de cacao
- 1 lingură granola (opțional)
Glazura:
- mascarpone amestecat cu zeamă de lămâie și lapte de cocos
Mod de preparare:
- Pentru început am preîncălzit cuptorul la 190 de grade și am uns cu unt o tavă de brioșe.
- Într-un bol am amestecat făina de cocos, tărâțele de psyllium, praful de copt, sarea și îndulcitorul.
- Am adăugat ouăle, untul și laptele din nucă de cocos și am amestecat până ce ușor aluatul a prins textura unui pesmet.
- Am început să adaug apă câte puțin, amestecând continuu pentru a căpăta consistența unui aluat. Am spus câte puțin pentru că făina de cocos este foarte diferită și este posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea de apă.
- Am pus hârtie de copt pe blatul de bucătărie și am așezat amestecul, dându-i forma unei baghete. Deasupra am așezat încă o bucată de hârtie de copt și am rotitu cu sucitorul forma unui dreptunghi. (aproximativ 2 cm lățime)
- Am îndepărtat hârtia de deasupr ași am presărat ingredientele de la umplutură. Scorțișoara, pudra de cacao, granola și bobițele de cacao.
- Cu ajutorul hârtiei de copt de dedesubt am rulat compoziția într-o ruladă.
- Am tăiat cu cuțitul felii de aproximativ 2 cm și am așezat fiecare cilindru în forma de brioșe. Pot fi așezate în tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul este foarte sensibil astefl încât trebuie manevrat cu delicatețe.
- Am introdus forma în cuptor pentru 20 de minute.
- Pentru topping am amestecat 1 lingură de mascarpone cu 1 linguriță zeamă de lămâie și 1 lingură lapte de cocos. Cu acest amestec am stropit rulourile când le-am scos din cuptor.
Spuneam într-un interviu acordat revistei Mega Image (pentru cine nu a luat revista din luna Noiembrie) că unul din principiile după care mă ghidez în bucătărie este calitatea ingredientelor. Cu cât calitatea ingredientelor este mai bună, cu atât mai mult vei avea un gust deosebit în fiecare preparat pe care îl vei crea în bucătăria ta.
Când vine vorba de unt, pfai ce subiect sensibil, eu nu mă pot abține. Iubesc untul în bucătărie, iubesc gustul pe care acesta îl oferă fiecarărui preparat. De la broccoli tras la tigaie în unt și supe cremă, până la deserturi, untul este un ingredient de bază.
Lurpak este untul ce nouă nu ne lipsește din frigider aproape niciodată. Cu moderație ador să-l întind și pe câte o felie de pâine crocantă, în special la micul dejun.
Cu drag,
D
It’s beginning to look a lot like Christmas 🙂
https://youtu.be/uGBie5pT9nw
Lasă un răspuns