Este exact genul de rețetă care mă face să spun și de această dată:
#FăRaiDinCeAi
Dacă ai ajuns întâmplător pe blogul meu, căutând o rețetă de crumble, atunci trebuie să îți urez bun venit și să reții că ai ajuns în ”lumea” bucătăriei FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT!
Țin să precizez mai tot timpul acest lucru pentru că de 3 ani tot despre alimentația fără zahăr vorbesc.
Este o invitație pentru oricine și-a propus să descopere rețetele simple și rapide, parte dintr-un stil de viață echilibrat. Am eliminat zahărul din alimentație de foarte mult itmp, dar acum 3 ani am început să verific fiecare etichetă, atunci am început un jurnal și am povestit zi de zi despre beneficiile pe care le simțeam pe pielea mea.
A devenit un stil de viață pe care îl mențin și în prezent. Există excepții, în general când suntem în vacanță sau se întâmplă să ieșim la restaurant. Știu exact că zahărul se ascunde în orice preparat. Restaurantele folosesc multe produse care conțin zahăr.
Aici a început jurnalul și călătoria mea!
Au urmat ateliere de gătit, apoi am creat comunitatea viața fără diete, viața fără zahăr adăugat, unde alături de participanții din grup încercăm să inspirăm cât mai multă lume prin postări cu preparate rapide, zi de zi 🙂
Toate rețetele sunt pregătite în bucătăria mea. Toate pentru mine și familia mea. Sunt mama unei fetițe de 10 ani, iar de fiecare dată când mai apreciază un desert fără zahăr știu că ceea ce fac e bine și sunt împlinită.
Îmi doresc să inspir în continuare cât mai multă lume și împreună să facem o schimbare.
Astăzi vă prezint o rețetă pentru care nu ai nevoie de niciun fel de experiență în bucătărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și un cuptor 🙂
Să prăjiturim, zic!
Ingrediente:
- 500-600 g afine congelate (eu am avut un sortiment de afine de pădure, foarte mici)
- 200 g fulgi de ovăz
- 1 lingură miere de albine
- 100 g unt
- 1 linguriță scorțișoară
Afinele le-am scos din congelator și le-am răsturnat direct în vasul pentru cuptor.
La blender am mixat fulgii de ovăz cu untul, mierea și scorțișoara.
Am presărat amestecul peste afine și am introdus vasul în cuptor.
Am setat cuptorul la 185 de grade și am lăsat desertul pentru 30 de minute.
Spre final afinele vor clocoti sub un crumble maroniu spendid și crocant!
Est eunul dintre cele mai simple deserturi, iar modalitatea de servire îți va influența valoarea calorică.
În lumea deserturilor adevărate, acest crumble care este făcut cu zahăr și făină albă, este însoțit și de 1-2 cupe de înghețată.
CRUMBLE FĂRĂ ZAHĂR
Varianta mea te invită să descoperi un crumble fără zahăr, fără făină albă și fără înghețată 🙂
Îl poți servi peste un iaurt natural sau dacă ții musai să fie înghețată, aruncă în blender 1-2 linguri de iaurt grecesc + 1-2 linguri de fructe congelate, iar înghețata ta va fi gata în câteva secunde!
Suntem încă în izolare, plasăm comenzi online doar o dată pe săptămână și folosim cât mai mult din alimentele pe care le avem în casă.
Sunt curioasă tu ce fructe ai acum la congelator și vrei să încerci rețeta?
Să știi că este un moment bun pentru a încerca o alimentație mai curată 🙂
Îți las mai jos și alte rețete de crumble încercate de-a lungul timpului.
Mai jos vă las varianta video pentru un crumble cu mure și căpșune 🙂
Cu drag,
D
Alexandra
Mulțumesc mult, de idee!
Am o cutie plina de afine, vișine, cireșe și prune, în congelator. Și chiar ma gândeam ca apar proaspete și eu tot nu le termin. Am avut multe 🙂
Dar mâine, exact asta fac, voi pune din toate, nu doar afine. Trebuie sa iasă bun
danielaniculi
Astept vesti! Sunt aici sa imi spui cum a iesit desertul tau. Eu am facut astazi cu mure ❤️
Alexandra
Revin mâine cu rezultatul. Nu am mai făcut de ceva timp crumble. Făceam înainte cu granola, făcută de mine (fulgi de ovăz, ulei de cocos, stafide, alune, scorțișoară, miere – cam ce aveam în cada, în momentul respectiv, date la cuptor, pana se aureau frumos).
Și pt ca granola era deja făcură, puneam fructe în tava și când fierbea frumos, puneam granola și mai lăsăm puțin. Vai, ce pofta îmi e! Abia aștept sa fac mâine!
Madalina
Super desertul! Multumesc tare mult!
Alexandra
Am facut. Am pus prune, vișine, cireșe și afine. Am pus la ochi tot, super bun. Dulce-acrișor, deci perfect!
danielaniculi
Ma bucur enorm!! Il mai faci si cu alte fructe, da?
danielaniculi
Yeyy!! Sa il incerci si cu iaurt natural e minunat cu iaurt. Un mic dejun perfect ❤️
Ramona
Delicioasa ideea ta si eu ador crumble-urile si vreau sa-ti dau si eu o idee din ceea ce am incercat eu : http://ramofunrawfood.blogspot.com/2015/05/crumble-cu-rubarba-mere-si-capsuni.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+RaWmona+(RaWmona+Food)&m=1
Te admir Daniela si apreciez daruirea ta! Tine-o tot asa
danielaniculi
Minunat!