Știu că nu am mai reușit să scriu pe blog, chiar dacă am fost super activă pe contul de Instagram unde am postat zilnic, dar și pe facebook. Sper că informațiile de acolo v-au fost de ajutor și faptul că am mai postat rețete din arhivă a fost un motiv bun de a mai testa rețete fără zahăr.
Astăzi am pregătit un mic dejun super, super rapid. Un mic dejun pe care sper să îl încercați și voi când veți avea pofta de un wrap consistent și nutritiv.
De cele mai multe ori cumpăr lipie graham, dar la ultimele cumpărături am dat peste o lipie cu multicereale care mi-a sunat foarte bine, iar faptul că eticheta nu m-a făcut să o arunc la loc pe raft e de bine. În general, genul acesta de lipii sunt pline de tot felul de arome, E-uri, zahăr și alte elemente nefericite, de aceea vreau să vă mai amintesc despre importanța verificării etichetelor înainte de a cumpăra ceva. Dacă acel ceva reprezintă o excepție e una, dar dacă acel ceva îl cumpărați frecvent atunci ar fi bine să verificați eticheta, iar dacă nu e safe să cautați un produs similar mai prietenos.
Să revenim la ideea zilei. Aveam lipia, aveam năut la borcan și un somon afumat (o variantă bio, fară alte adaosuri pe etichetă), aveam busuioc proaspăt, deci de toate pentru o masă aromată.
Am turnat boabele de năut în blender peste care am adăugat frunze de busuioc, semințe de pin, zeamă de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Nu am pus pastă de susan și nici foarte mult ulei, tocmai pentru a nu avea o bombiță de grăsimi.
Am uns lipia cu humus, apoi am adăugat andivă feliată, somon afumat, castravete și câteva frunze de salată.
Rețeta de humus cu busuioc este chiar AICI.
Mai jos las fotografiile cu fiecare pas.
Atât de simplu 🙂
Eu am ales lipia pentru mic dejun, însă poate fi cu siguranță un prânz delicios pentru caserola de prânz.
Iar pentru că am primit de multe ori întrebarea legată de calorii, am calculat pentru voi, iar o astfel de combinație are 450 de calorii, perfect pentru prima masă a zilei.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns