CIUPERCI BRUNE TRASE ÎN UNT ȘI VIN ALB
Dacă erați în căutarea unei garnituri aromate, ați ajuns unde trebuia. Avem ciuperci festive, numai bune pentru o masă de sărbătoare sau oricând vă doriți un preparat nutritiv, ușor de gătit și versatil.
Eu m-am gândit la aceste ciuperci pentru masa de Paște, dar să le rețineți ca idee pentru o masă ușoară, alături de orez, pentru cină sau pentru un prânz în caserolă.
Sunt intens aromate și foarte suculente.
Dar propun să ne apucăm de treaba 🙂
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon brune
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 70 g unt (eu am folosit un unt cu 80% grăsime, cel din gama Pilos de la Lidl România)
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 ml vin alb
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură oțet balsamic
- sare
- piper (opțional)
Mod de preparare:
Am spălat ciupercile foarte bine, fără a le curăța de coajă. În coajă stau toate aromele, așa că va conta să le pregătiți așa.
Am curățat usturoiul și l-am tocat mărunt.
Într-o tigaie mare am pus untul la topit și uleiul de măsline. Am adăugat ciupercile întregi, dacă au o codiță mică atunci le puteți lăsa așa, dar dacă au cozi mari cum a fost în cazul meu, le puteți îndepărta.
Am lăsat ciupercile în tigaie, amestecând din când în când până au început să își schimbe culoarea. Am adăugat usturoiul și vinul după ce a scăzut lichidul.
La final am stropit cu sosul de soia, am adăugat pătrunjelul, sarea și piperul, iar ciupercile noastre sunt gata, numai bune de a fi puse pe masă. Puteți folosi și busuioc cu încredere, devin și mai aromate.
Merg excelent alături de orez sau folosite pentru bruschete 🙂
Aștept să îmi povestiți dacă le veți încerca.
Cu drag,
D
Mon
Super! Yammmyyyy, Yammmyyyy!
danielaniculi
Chiar da! Al meu Domn B le-a devorat :)))
Anonim
In ce moment ați pus oțetul balsamic? Mulțumesc
danielaniculi
La final, impreuna cu sosul de soia