Această variantă de ouă umplute este minunată pentru masa de Paști, dacă vă doriți să pregătiți ceva simplu, dar festiv.
Eu pregătesc ouă umplute foarte rar, în special de Revelion, însă acum după ce le-am pregătit atât de colorate, le văd potrivite și perfecte pentru masa de Paști.
Pentru a le colora am folosit o metodă simplă și foarte rapidă, nu aveți nevoie de timp de așteptare, în plus este și o metodă naturală pentru că am folosit sfeclă roșie fiartă.
Haideți să le pregătim și sper să le și aveți în meniul vostru. Eu le-am trecut în planul alimentar cu meniu festiv al lunii aprilie.
Ingrediente:
- 8-10 ouă
- 2 linguri pate (eu am folosit varianta de casă, las link mai jos)
- 2 linguri cremă de brânză fină
- piper
- 1 linguriță muștar (poate fi dijon dacă le doriți mai iuți)
- zeamă de lămâie (după gust)
- 2 sfeclă roșie (eu am folosit în vid, gata fiartă)
Mod de preparare:
- Am pus ouăle la fiert și le-m menținut pe foc pentru aproximativ 15 minute la foc mediu, cât să mă asigur că se fierb foarte bine.
- Am scurs apa fierbinte și am adăugat apă rece și gheață peste ouă.
- Le-am lăsat pentru 10 minute, apoi le-am curățat de coajă.
- Într-un vas am pus la fiert sfecla roșie cu 300 ml apă, astfel cât să obțin o culoare concentrată.
- Am tăiat ouăle pe jumătate, am scos gălbenușul pe care l-am adăugat într-un castron.
- Bucățile de albuș, le-am așezat cu partea tăiată în jos, iar peste ele am turnat apa în care am fiert sfecla.
- Între timp am pregătit umplutura.
- Am amestcat gălbenușurile cu crema de brânză, pateul de ficat de pui, muștar, și am echilibrat gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie.
- Cu această umplutură fina, am umplut jumătățile de ou.
Eu le-am decorat cu puțină sfeclă, cimbru și piper.
Cu drag,
D
Elena
Mulțumesc frumos pentru tot ceea ce ne oferi pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă, plus aspectul apetisant ! Sărbători în tihnă cu sufletul fericit!
danielaniculi
Multumesc din suflet pentru aprecieri si cuvintele frumoase! Au ajuns in suflet