Ce ne mai place salata 🙂
Mai ales salata caldă cu caracatiță și cartofi crocanți
Să tot fie niște săptămâni bune de când Domnul B îmi aruncă vorbe că ar mânca caracatiță, doar că tot timpul am avut alte mese în plan și nici la cumpărături nu m-am lovit de caracatiță, doar că zilele trecute m-am supărat și am plecat special să cumpăr pentru pofta omului. Acum trebuie să recunosc că și mie îmi surâde să mănânc ca și cum aș fi în vacanță.
Chiar dacă nu am avut norocul să găsesc ceva extraordinar, a fost bine chiar și așa.
M-am gândit să vă scriu rețeta, mai ales dacă sunteți în căutare de preparate altfel pentru sărbătorile pascale. Această salată caldă este delicioasă, ușor de preparat și cu siguranță se potrivește de minune cu o masă festivă.
Pentru detaliile privind curățarea am scris chiar în prima rețetă de pe blog ce a avut ca element principal caracatița. Rețeta AICI.
După ce Domnul B a curațat-o, am pregătit vasul cu apă pentru fiert. Am amestecat apa cu sucul de la 2 portocale, 1 ceapă roșie, boabe de piper și 1 linguriță cidru de mere.
Am acoperit vasul cu un capac și am lăsat la fiert, la temperatura mică, vreme de 1 oră.
Când timpul s-a scurs, am scos caracatița și am lăsat-o să se oedihnească 30 de minute înainte de a porționa tentaculele, marinată însă cu zeamă de portocală, sare și un puf ulei de măsline.
Cât timp doamna s-a odihnit, eu m-am ocupat de restul ingredientelor pentru salata noastră.
Ingrediente:
- frunze de salată (amestec)
- rodie
- 1/2 ceapă roșie
- 1/2 avocado
- cartofi (gătiți în airfryer)
Pentru cartofi:
- paprika afumată
- usturoi granulat
- turmeric
- ulei de măsline
Pentru dressing:
- zeama de la 1/2 portocală
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper
Eu am folosit un sortiment de cartofi mici, ideal ar fi fost să am cartofi noi, dar nu am avut chiar atât de mult noroc. Cartofii i-am tăiat în cuburi și i-am ținut în apă pentru 30 de minute. Este unul dintre secretele preparării cartofilor la airfryer.
Am scurs cartofii de apă și i-am tamponat cu prosoape de bucătărie pentru a înlătura excesul. Am condimetat cartofii pe care i-am aruncat în airfryer. Noul Philips Airfryer are un senzor inteligent cu ajutorul căruia reglează automat timpul și temperatura, iar pentru cantitatea mea de cartofi s-a setat la 170 de grade și 15 minute, cât să fie crocanți și aurii.
Dacă nu aveți un astfel de aparat, puteți pregăti cartofii și în cuptor.
Am lăsat și cartofii în aparat, timp în care m-am apucat de asamblat salata.
Frunzele de salată peste care am adăugat rodia, ceapa feliată subțire și avocado stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
După ce am scos cartofii din cuvă, am schimbat sita cu accesoriul grătar al aparatului, asta pentru a rumeni frumos tentaculele de calamar înainte de a fi adăugate peste salată.
Am setat aparatul pe programul de pește cu 5 minute timp de preparare.
Cum totul a fost atât de simplu până acum, la final trebuie doar să ajungă și cartofii împreună cu tentaculele peste salată, stropim cu dressing, asezonăm după gust (dacă mai este cazul) și cam asta este salata de astăzi.
Merge pentru o masă festivă?
Alte rețete și idei pentru airfryer:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns